Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

O Manuel Neuer αποσύρεται από την Εθνική Γερμανίας

 

Ο Μάνουελ Νόιερ, 38 ετών πλέον, ήταν για 15 χρόνια ο φύλακας άγγελος των γκολπόστ της Εθνική Γερμανίας και κέρδισε το

Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γερμανία το 2014. Ο εμβληματικός τερματοφύλακας έκανε το διεθνές ντεμπούτο του με τα «πάντσερ» το 2009 και συμπλήρωσε 124 συμμετοχές, παίρνοντας μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα και τέσσερα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Νόιερ: «Κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η μέρα. Σήμερα τελειώνει η καριέρα μου με την Εθνική Γερμανίας. Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη για μένα. Έκανα το ντεμπούτο μου πριν από 15 χρόνια εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ήμουν πολύ νευρικός και αγχωμένος».

«Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Το αποκορύφωμα ήταν προφανώς η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Αργεντινής στη Βραζιλία το 2014. Όταν κοιτάζω πίσω σήμερα, είμαι πολύ περήφανος και ευγνώμων που ήμουν αρχηγός της Εθνικής για επτά χρόνια».

Σε μια δήλωση στα social media, εκπρόσωπος της Εθνικής Γερμανίας, ανέφερε: «Για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, όλα τα λόγια φαίνονται πολύ μικρά. Μοναδικές και εξαιρετικές οι επιτυχίες σου, ειδικά η αφοσίωσή σου, ήσουν η έμπνευσή για συμπαίκτες και εκατομμύρια οπαδούς και ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο. Άλλαξες το παιχνίδι του τερματοφύλακα, το διαμορφώσες. Ήσουν υπόδειγμα, ήσουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Ευχαριστούμε, Manu».

Η Μπάγερν Μονάχου του Νόιερ, με την οποία έχει κατακτήσει 11 φορές τη Μπουντεσλίγκα, δύο το Τσάμπιονς Λιγκ και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος στη Βόλφσμπουργκ την Κυριακή.

Ο Νόιερ ακολουθεί τους Τόνι Κρόος, Τόμας Μύλερ και Γκιουντόγκαν που αποσύρθηκαν από τη Εθνική Γερμανία τους τελευταίους μήνες.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το δίκτυο ESPN