Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

BUNDESLIGA 2024-25

 

Γεια χαρά φιλαράκια,

Μετά την έναρξη των περισσοτέρων πρωταθλημάτων, η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της σεζόν 20224/25 στη Bundesliga έχει ξεκινήσει. Η υπεράσπιση του

τίτλου για την πρωταθλήτρια Μπάγερν Λεβερκούζεν αρχίζει στις 23 Αυγούστου. Ας δούμε πέντε λόγους που κάνουν τη Bundesliga τόσο ελκυστική.

1) «Φαινόμενο» Μπάγερν Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν είναι η ομάδα που επιβλήθηκε ολοκληρωτικά της πανίσχυρης Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2023/24 και ανέτρεψε την κυριαρχία της. Κέρδισε και το DFB Cup, ενώ η αρμάδα του Αλόνσο, έμεινε αήττητη για 40 εγχώριους αγώνες. Διατήρησε παίκτες-σταρ στο ρόστερ της, όπως οι Γκριμάλντο και Wirtz και είναι αποφασισμένη να αντέξει στην πίεση των ομάδων που θα προσπαθήσουν να τη ρίξει από την κορυφή. Οι “ασπιρίνες” θέλουν να αποδείξουν ότι η περσινή πορεία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Θα τα καταφέρουν?

2) Η Μπάγερν Μονάχου του Κομπανί

Σεζόν χωρίς τρόπαια για τη Μπάγερν Μονάχου, γεγονός που είχε να συμβεί από το 2011/12, η οποία έχασε τα πρωτεία και προτεραιότητά της πλέον είναι να επανέλθει στην κορυφή. Ο νέος προπονητής είναι ο Β. Κομπανί, ο οποίος μιλάει γερμανικά, είναι νεαρός, πολλά υποσχόμενος αλλά ταυτόχρονα άπειρος στη διαχείριση ομάδων κορυφής. Οι διοικούντες έχουν επενδύσει στο νέο project και ελπίζουν να αποδειχτεί εφάμιλλο του Τσάμπι Αλόνσο. Οι Βαυαροί απέκτησαν τον Ιάπωνα στόπερ Ίτο (Στουτγκάρδη), τον Πορτογάλο χαφ Παλίνια (Φούλαμ) και τον ακραίο μεσοεπιθετικό Ολίσε (Κρίσταλ Πάλας). Σε αυτούς προσθέτουμε και το βαρύ προβολικό Χάρι Κέιν και αναμένουμε την αντίδραση. Θα τα καταφέρουν?

3) Η Ντόρτμουντ φιλοδοξεί

Όπως η Μπάγερν Μονάχου, έτσι και η Ντόρτμουντ φιλοδοξεί να διεκδικήσει τη βαρύτιμη «σαλατιέρα». Παρά το γεγονός ότι πήγε καλύτερα από τους μεγάλους αντιπάλους της φτάνοντας στον τελικό του UEFA Champions League 2023/24 με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης ,η BVB  τερμάτισε μόλις στην πέμπτη θέση της Bundesliga.

Ο 35χρονος Nuri Şahin αντικατέστησε τον Edin Terzić στη θέση του προπονητή, με μοναδικό στόχο να κάνει την BVB διεκδικήτρια του τίτλου. Η BVB ενισχύθηκε με τον Γκιρασί (Στουτγάρδη), τον Μπάιερ (Χόφενχαϊμ), και έδωσε τον Φίλκρουγκ (Γουέστ Χαμ). Επίσης απέκτησε τον Άντον (Στουτγκάρδη) και τον 33χρονο χαφ Γκρος (Μπράιτον). Τέλος εποχής για δύο από τους «θρύλους» της ομάδας, Ματς Χούμελς και Μάρκο Ρόις, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι. Για τον δεύτερο, πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι θα συνεχίσει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

4) Οι «καφετί» επιστρέφουν

Μετά από 13 χρόνια στην Bundesliga 2, οι «καφετί» επιστρέφουν. Ο Fabian Hürzeler αφού ανέβασε την ομάδα μετακόμισε στην Αγγλία για να αναλάβει τα ηνία της Μπράιτον. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί ο νέος προπονητής Alexander Blessin (πρώην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ), να βοηθήσει τους νεοφώτιστους, οι οποίοι εκπροσωπούν τη μεγάλη πόλη του Αμβούργου να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία. Θα τα καταφέρουν?

5) Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή

 Η μάχη για την παραμονή και η μάχη για την κορυφή υπόσχονται πολλές συγκινήσεις για τους λάτρεις του γερμανικού ποδοσφαίρου. Εξάλλου το πρωτάθλημα της Γερμανίας είναι το πρώτο στην Ευρώπη σε γκολ ανά παιχνίδι και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη Bundesliga πολύ απλά το ποδόσφαιρο είναι γιορτή.