Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

LA LIGA2024-25 Ο αντίκτυπος της μεταγραφής του Kylian, η λάμψη του Lamine και ο ενθουσιασμός του Julián (part2/3)

 

Η ευχάριστη έκπληξη

Μετά την τριάδα των ισχυρών, θα συναντήσουμε την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς,

Χιρόνα, η οποία έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, διέθετε αποτελεσματική επίθεση και ονόματα παικτών που ανέβασαν πολύ υψηλά τη χρηματιστηριακή τους αξία όπως ο βραζιλιάνος Σάβιο, ο Άρτεμ Ντόβμπικ (πρώτος σκόρερ la liga 23/24), υπό τις οδηγίες του «δικού» μας Míchel. Με τον Míchel στο τιμόνι, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Champions League, το οποίο εξαρχής αποτελεί επίτευγμα-τίτλο για την ομάδα. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι στην προσεχή σεζόν, αμφότεροι οι παίκτες αποτελούν παρελθόν, άρα μιλάμε για δημιουργία νέας ομάδας που θεωρώ πολύ δύσκολο να επαναλάβει τα περσινά κατορθώματα.

Ιστορικές-παραδοσιακές ομάδες

Η Σεβίλλη βρίσκεται σε συνεχή πτωτική πορεία και στη μεταγραφική περίοδο παραχώρησε τον Μαροκινό σέντερ φορ Εν Νεσίρι στη Φενέρ, και το κεντρικό της δίδυμο Κουντέ-Ντιέγκο Κάρλος. Αφού έχει αλλάξει πολλούς προπονητές, μεταξύ αυτών τους Μεντιλίμπαρ, Κίκε Φλόρες συνεχίζει με τον García Pimienta,  ο οποίος έχει πολύ δύσκολο έργο. Για τη σεζόν 2024-2025, ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι να επανέλθει και να γίνει ανταγωνιστική.

Η Βαλένθια δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα και παραμένει πιστή στο πλάνο ανάδειξης νεαρών παικτών. Ο κόουτς Ρουμπέν Μπαράχα έδειξε ήδη την περασμένη σεζόν ότι είναι ικανός να υποστηρίξει το υπόψη πλάνο και κάνει αρκετά ωραία πράγματα . Αποτέλεσε για όσους θυμούνται και το πρώτο όνομα για την αντικατάσταση του Πογιέτ για τον πάγκο της Εθνικής.

Η Ατλέτικο Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, πρωταθλήτρια Κυπέλλου έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο και βέβαια μια καυτή έδρα το Σαν Μαμές. Μέχρι τώρα, καθοριστική στην πορεία της ομάδας είναι η πολυσυζητημένη παραμονή ή όχι του Νίκο Γουίλιαμς, που είδαμε τις δυνατότητές του στο πρόσφατο Euro. Η ομάδα ξεκινά με υψηλές φιλοδοξίες, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

(συνεχίζεται)

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το δίκτυο της Marca.