Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

LA LIGA2024-25 Ο αντίκτυπος της μεταγραφής του Kylian, η λάμψη του Lamine και ο ενθουσιασμός του Julián( part1/3)

 

Γεια χαρά φιλαράκια,

Ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο ξεκινάει και αναμφισβήτητα η

μεταγραφή του Kylian Mbappé, αποτελεί το γεγονός της χρονιάς. Παρόλο που στη La Liga έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτυπώμά τους μεγάλα ονόματα, όπως ο Μαραντόνα, ο Ντι Στέφανο, ο Κρόιφ, ο Ρονάλντο ή ο Μέσι, ο θόρυβος της παρουσίας του Γάλλου σούπερ σταρ είναι εκκωφαντικός.

Πρωταθλήτρια χωρίς τον Κρόος

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να ανάψει ξανά το πούρο του Αντσελότι και να ξανατραγουδήσει το «Hey Jude». Κίνητρο τίτλου υπάρχει αφού από το 2007-2008 έχει να κατακτήσει ομάδα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Στους «μερένχες» βέβαια η φράση που πλανάται πάνω από το «Μπερναμπέου» είναι: πώς παίζεις χωρίς τον Kroos; Για μια δεκαετία η μπάλα περνούσε σχεδόν σε κάθε επίθεση της «βασίλισσας» από τα πόδια του Γερμανού. Η «βασίλισσα» αποτελεί και φέτος το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και τη διατήρηση του στέμματος.

Η λάμψη του Lamine

Στη Βαρκελώνη, το στοίχημα είναι ο πάγκος αφού από τον Κρόιφ και τον Γκουαρδιόλα, η νέα εποχή βρίσκει στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» έναν Γερμανό, τον Φλικ, ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να κάνει την Μπάρτσα και πάλι φόβητρο. Θα τα καταφέρει; Ο νέος προπονητής έχει ένα πλεονέκτημα, ότι αποτέλεσε τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου και θεωρεί ότι οι ισοπαλίες είναι τοξικές σε έναν οργανισμό όπως η Μπάρτσα. Ο δημιουργός εκείνης της ομάδας που κέρδισε τους «μπλαουγκράνα» με 2-8 στο Champions League παίρνει τη σκυτάλη από τον Τσάβι. Η Μπάρτσα απέκτησε στη μεταγραφική περίοδο ένα δικό της «παιδί» τον Ντάνι Όλμο, και διαθέτει πλούσιο ρόστερ με πρωταγωνιστές τον «killer» Λεβαντόφσκι, τον αστέρα Γιαμάλ, και τους Πέδρι, Γκάβι κ.α. Σημειώνεται, ότι για έδρα η Μπάρτσα θα χρησιμοποιήσει το «Μονζουίκ» της Εσπανιόλ διότι το «Καμπ Νόου» είναι σε διαδικασία ανακαίνισης.

Ο ενθουσιασμός του Julián Álvarez

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει για έδρα το «Metropolitano» και ξεκινά, όπως κάθε σεζόν με στόχο να τερματίσει στην πρώτη τριάδα. Για τη νέα σεζόν, ο Simeone θα έχει στη διάθεσή του παίκτες, τους οποίους ο οποιοσδήποτε θα ζήλευε. Ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος είναι επί 13 χρόνια στο τιμόνι των «ροχιμπλάνκος», θα βρει στα αποδυτήρια τον διεθνή σέντερ μπακ (Robin Le Normand της Ρεάλ Σοσιεδάδ) και τον σέντερ φορ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής (Julián Álvarez).

Αν σε αυτούς προστεθούν, άλλοι τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Nahuel Molina, ο De Paul και οι Correa , Griezmann, Lino και Koke, γίνεται σαφές γιατί η Ατλέτικο στοχεύει πάντα στην πρώτη τριάδα.

(συνεχίζεται)

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το δίκτυο της Marca.