Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 Ο «Greek Freak» δεν φτάνει

 

Γεια χαρά φιλαράκια,

Η Εθνική μας για ακόμη μια φορά ηττήθηκε από τον κακό της

«δαίμονα» την Ισπανία με 84-77. Τα αίτια της ήττας θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα, αφού το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζεται η στήριξη και βοήθεια πολλών παικτών πλην του Γιάννη, για να διεκδικήσεις τη νίκη.

Η Ισπανία από τη στιγμή που προηγήθηκε, νωρίς μόλις στο 2ο δεκάλεπτο, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, το συντήρησε και στο τέλος νίκησε. Στην άκρη του πάγκου της βέβαια, καθόταν ο Sergio Scariolo μια «αλεπού» των γηπέδων, που αφού εντόπισε την αδυναμία της Εθνικής να βγάλει και άλλους παίκτες πρωταγωνιστές, εφάρμοσε άμυνα προσαρμογής στο Γιάννη και κέρδισε κατά κράτος τον ελληνικό πάγκο που δεν είχε την εμπειρία να ανταποκριθεί. Μοιραία ήρθε η ήττα και πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βλέπει το ματς με την Αυστραλία ως τελικό. Τα πιθανά σενάρια πρόκρισης για την Εθνική, με προϋπόθεση να βγει καλύτερη τρίτη, έχουν ως εξής:

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα μπει σε τριπλή ισοβαθμία και θα περάσει ως δεύτερη.