Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

10. Kobe Bryant, basketball

Σημαντικά επιτεύγματα: MVP 2007-08, 18 φορές All-Star, 15 φορές All-NBA, 12 φορές All-Defense, τέσσερις φορές All-Star Game MVP.

Για όλα τα επιτεύγματα

του Bryant, με κυριότερα τα πέντε πρωταθλήματα και βέβαια όλα τα εξωπραγματικά κατορθώματα του στο σκοράρισμα, εννέα συνεχόμενα παιχνίδια 40 πόντων το 2003, τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια 50 πόντων το 2007, η βραδιά των 81 πόντων εναντίον του Τορόντο, η αποχαιρετιστήρια βραδιά 60 πόντων εναντίον της Γιούτα - το μόνιμο επίτευγμά του ήταν η έμπνευση. Η "νοοτροπία Mamba", όπως αυτοπροσδιορίζεται ο θρύλος των Λέικερς, ξεπέρασε το μπάσκετ και τον αθλητισμό, αποτελώντας έναν τρόπο ζωής που οι οπαδοί και οι θαυμαστές, φιλοδοξούν να φτάσουν. Υπόσχεται ότι με αρκετή δουλειά, θέληση και συγκέντρωση, μπορείτε κι εσείς να διαμορφώσετε την ύπαρξή σας όπως έκανε ο Bryant.

Μετά το φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο το 2020 που σκοτώθηκαν ο Bryant, η κόρη του Gianna και επτά ακόμη άτομα, η επίδραση του Bryant συνεχίζει να γίνεται αισθητή και μετά θάνατον. Το όνομά του είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ στο ΝΒΑ, με αμέτρητους παίκτες να αποτίουν φόρο τιμής στον σούτινγκ γκαρντ φορώντας τα νούμερα 8 και 24 και τη λίγκα να μετονομάζει το τρόπαιο All-Star MVP, προς τιμήν του. "Είναι ο Τζόρνταν της γενιάς μας", δήλωσε ο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς Καμ Τόμας στο ESPN την περασμένη σεζόν. "Όπως άρεσε στους άλλους ο Τζόρνταν, έτσι είμαστε εμείς με τον Κόμπι". -- Dave McMenamin

Πηγή δίκτυο ESPN