Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

4. LeBron James, μπάσκετ

Σημαντικά επιτεύγματα: ΝΒΑ 75th Anniversary team, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, 20 φορές All-Star, 19 φορές

All-NBA, έξι φορές All-Defense, τέσσερις φορές MVP, τέσσερις φορές MVP των τελικών, τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, τρεις φορές MVP του All-Star Game.

Το "48 special" παιχνίδι του έγινε πριν από 17 χρόνια. Τότε ήταν που ο Τζέιμς πέτυχε τους 29 από τους 30 τελευταίους πόντους για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στο εκτός έδρας νικηφόρο Game 5 με ανατροπή, στην διπλή παράταση απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς, στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Στο Palace of Auburn Hills, ήταν απλά άλλο ένα από τα 29 παιχνίδια των 40 πόντων, που έχει παίξει ο Τζέιμς για τα πλέι οφ. Κανείς δεν ήταν ποτέ τόσο καλός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκείνη η νίκη άνοιξε τον δρόμο για τους πρώτους του τελικούς, ξεκινώντας μια σειρά από 10 συμμετοχές σε 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατέκτησε τέσσερις τίτλους στο ΝΒΑ, τέσσερα MVP και τέσσερα MVP τελικών με τρεις διαφορετικές ομάδες, καθώς και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε 1.222 διαδοχικά παιχνίδια της κανονικής περιόδου - την τελευταία φορά που δεν σκόραρε, ο γιος του Bronny, που τώρα είναι συμπαίκτης του στους Lakers, ήταν 2 ετών.

Η πορεία του LeBron προς τους 40.000 πόντους.

Πηγή δίκτυο ESPN