Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Απολογισμός Ευρωλίγκα ,κανονικής περιόδου.

 

Καλημέρα αδέρφια  τελείωσε το πρωτάθλημα της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα ,με το ταμείο γεμάτο,με pregame,live,ειδικά στοιχήματα και με μεγάλα ποσοστά ,η χρονιά είναι επιτυχημένη και κερδοφόρα.

Και πάμε στις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις της χρονιάς.
Ξεκινάμε με τις ευχάριστες και στη τριάδα έχουμε ….
Παναθηναϊκός με τις τελευταίες χρονιές να βρίσκεται στην ουρά και στις τελευταίες θέσεις ,την 8αδα να είναι μακρινό όνειρο,όχι απλά τα κατάφερε αλλά με ένα δεύτερο γύρο ,που θύμισε εποχές Ομπράντοβιτς ,βγήκε δεύτερος και με την αύρα του ΟΑΚΑ ,θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για F4.
Μακάμπι,με ρόστερ χωρίς μεγάλα ονόματα,και ξενιτεμένη στο Βελιγράδι,χωρίς την έδρα φωτιά Μενόρα Μιβταχιμ Αρένα (παλιό Γιαντελιάου) ,κανείς δε περίμενε να μπει 8αδα και όμως ,η ομάδα του Κάτας ,τα κατάφερε και αν είχε την έδρα της ,ίσως να ήταν και 4αδα με τη συνέπεια και σοβαρότητα που έδειξε.
Βίρτους ,μπορεί οι Ιταλοί να τα θαλάσσωσαν στο τέλος ,αλλά για τα 2/3 του πρωταθλήματος,βρισκόταν μεταξύ 2-3-4 θέση και μάλιστα με αλλαγή προπονητή στην αρχή της σεζόν,ο οποίος πήρε ένα ρόστερ ,χωρίς να το έχει επιλέξει,δούλεψε και στο τέλος δικαιώθηκε,αφού στην αρχή της χρονιάς ,η 8αδα και η 10 αδα φαινόταν μακρινό όνειρο.
Και πάμε στις απογοητεύσεις.
Παρτιζαν,η περσινη ομάδα του Ομπράντοβιτς ,μας είχε δείξει ότι ήταν για μεγάλα πράγματα και την περιμεναμε και φέτος στην 8αδα άντε στη χειρότερη 10αδα,αλλά δε τα κατάφερε,αν και αποδυναμωμένη είναι αλήθεια,σε σχέση με το ρόστερ του 2022/2023.
Ερυθρός Αστέρας ,με αλλαγή προπονητή μέσα στη χρονιά και με ρόστερ γεμάτο έμπειρο και μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρωλίγκας δε μπόρεσε να διεκδικήσει την είσοδο ούτε καν στη 10αδα.
Αρμανι,πολύ χρήμα και ρόστερ έδιναν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ,τους Ιταλούς σίγουρους στην 8αδα.Ο Μεσίνα όμως φαίνεται πως δεν είναι ο κοουτς του παρελθόντος και δε μπορεί χρόνια τώρα να βρει τη χημεία και το τρόπο να κάνει το Μιλάνο ,την ομάδα που έτρεμαν στην Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα…..σταθερές Μονακό Ολυμπιακός Ρεάλ Μπαρτσελόνα Φενέρμπαχτσε